Kroatie

Het land KroatiŽ wordt elk jaar populairder onder de vakantiegangers. Iedereen die in KroatiŽ is geweest spreken alleen maar lof over het land. Het landschap varieert van bossen, rotsachtige hoogvlakten en baaitjes. Doordat KroatiŽ beschikt over prachtige stranden en warme temperaturen in de zomer is de bestemming ideaal voor zowel een zonvakantie als een strandvakantie. De kust bestaat voornamelijk uit kiezelstranden waar u heerlijk kunt relaxen. Daarnaast is de Adriatische kust zeer populair bij de duikers door de heldere zee. Wanneer u de drukte aan de kust wilt ontlopen dan kunt u het binnenland intrekken en een bezoek brengen aan de vele rustige dorpjes en kleine havens. De cultuurliefhebbers kunnen een safaritocht maken waar u de mooiste kastelen en ruÔnes te zien krijgt. Deze kastelen en ruÔnes zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd. De stad Cres is een bezoek waard. Deze stad heeft een centrum waar vele winkels gelegen zijn. In deze winkels kunt u de streekproducten olijfolie en wijn kopen. Bezoek de hoofdstad Zagreb. Deze stad staat bekend als een moderne stad waar vele evenementen worden georganiseerd.

Een voordeel van KroatiŽ zijn de lokale prijzen. Hierdoor komen veel jongeren hun vakantie doorbrengen in de badplaatsen Porec, Novalja, Rovinj en Medulin. Ze kunnen feesten tot in de vroege uurtjes en voor een prikkie cocktails en fruitdrankjes drinken. Voor nog geen tien euro kunnen ze een complete maaltijd nuttigen. KroatiŽ heeft ook vele onvergetelijke excursies te bieden. Cruisen over de Adriatische Zee met de partyboot of snorkelen en windsurfen.

Maar niet alleen in de zomer is KroatiŽ populair, ook in de winter. Het populairste wintersportgebied is Gorski Kotar. Dit gebied ligt ongeveer duizend meter boven zeeniveau. Een wintersport akantie in KroatiŽ; is een zeer unieke ervaring!

Thumbnail Screenshots by Thumbshots