ItaliŽ

Italië is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Dit heeft Italië vooral te danken aan de vele stranden. Het warme klimaat in de zomer maakt Italië geschikt voor een ideale zonvakantie. Heerlijk ontspannen op de stranden van de Middellandse Zee en de Adriatische zee. Bekende meren in Italië zijn het Gardameer en het Lago Maggiore. De eilanden van Lago Maggiore zijn erg klein maar rijk aan geschiedenis. Rondom deze mooie meren zijn vele verblijfmogelijkheden te vinden, van familiecampings tot luxe hotels. De berggebieden Mont Blanc en de Apennijnen zijn kenmerkend voor het landschap van Italië. Een bezoek aan een écht Italiaans restaurant kunt u niet overslaan. Heerlijke pizza's, pasta's en Italiaanse schepijs staan op de menukaarten.

Ook op het gebied van cultuur heeft Italië volop mogelijkheden. De oude stad Rome met het Colosseum, de toren van Pisa, Venetië met de vele grachten en gondels en de modestad Milaan met de kathedraal Dom. De historische steden Bolonga, Florence en Pompeij zijn ook meer dan een bezoek waard. In deze steden zijn vele overblijfselen te vinden uit de romeinse tijd. De steden leert u het beste kennen door een tour op de typische Italiaanse scooters te maken.

Designer liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Milaan. Hier vindt u allemaal boetiekjes van beroemde internationale designers met de laatste mode zoals Armani,Versace, Gucci en nog veel meer. Maar in Italië kunt u ook low budget winkelen op de markten van Papiniao en San Donato. Daarnaast zijn er nog veel winkelstraten waar u niet persé een fortuin hoeft uit te geven voor mooie kleding. Maar ook op het gebied van wintersport heeft Italië veel te bieden. Enkele bekende wintersportplaatsen zijn; Valle d'Aosta, Piemonte en Veneto. Kortom één vakantie in Italië is niet genoeg om het prachtige land te leren kennen!

Thumbnail Screenshots by Thumbshots