Ierland

Ierland is het land van ruige kustlijnen en veel groen maar ook van Guiness. Baileys en Murphy's. Er wonen slechts vier miljoen mensen dus geen massatoerisme in dit fantastische vakantieland maar genieten van de rust. Ierland is zeer geschikt voor de actievelingen. Er zijn verschillende activiteiten te ondernemen in de prachtige natuur. Wat denkt u van vissen, fietsen, wandelen en paardrijden? U hoeft zich in ieder geval niet te vervelen!

Voor de kust van Ierland liggen een aantal eilanden die een bezoek waard zijn. De rotsachtige Skellig-eilanden zullen u verrassen. Neem uw verrekijker en fototoestel mee want u kunt hier unieke vogels spotten. Naast de vele meren in centraal Ierland vindt u er  ook glooiende bergen en heuvels. De bekendste meren zijn Loungh Corrib en Lough Neagh. Strandliefhebbers kunnen het beste richting de oostkust gaan. Hier zijn de mooiste en de rustigste stranden en duinen van Europa te vinden. In het westen van Ierland vindt u vooral grillige rotspartijen en kliffen.

Dublin is de hoofdstad van Ierland. Deze stad is gesticht door de Vikingen. De cultuurliefhebbers kunnen er verschillende musea, kerken en andere historische gebouwen bezoeken. Wilt u echt de Ierse sfeer proeven dan moet u in ťťn van de vele pubs een Guiness gaan drinken. Een andere grote middeleeuwse stad in Ierland is Cork. Laat u culinair verassen in talloze eetgelegenheden in de stad. Maar vergeet vooral de kleinere steden van Ierland niet zoals Killarney. De beste tijd dat u Ierland kunt bezoeken zijn de maanden juni, juli en augustus. Dus waar wacht u nog op, inpakken en wegwezen!

Thumbnail Screenshots by Thumbshots