Feiten

Oostenrijk populairste wintersportbestemming

Uit een onderzoek van Zoover.nl is gebleken dat Oostenrijk de beste wintersportbestemming is bij de Nederlandse wintersporters. Dit is gebleken uit een analyse van ruim 30.000 wintersportbeoordelingen op Zoover.nl. Oostenrijk scoort het hoogst op punten als: verblijf, kindvriendelijkheid, après ski, pistes en ski dorp. Na Oostenrijk zijn de wintersportbestemmingen Italië en Zwitersland het populairst. Frankrijk is terug te vinden op de vijfde plaats.
Maar het Frans Verkeersbureau verwacht dat Frankrijk in de komende jaren populairder wordt onder de wintersporters.

(Reisburo Actueel, 08-10-10

1 Miljoen Nederlanders op wintersportvakantie

Volgens de ANWB gaan komende winter ongeveer één miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. De populairste wintersportgebieden zijn Tirol en Salzburgerland in Oostenrijk. In Frankrijk is het populairste wintersportgebied de Alpen, en in Duitsland het Sauerland.
Het meerst gebruikte vervoersmiddel voor de wintersportvakantie is de auto.
Daarnaast brengt het grootste gedeelte van de wintersporters hun vakantie door in een appartement.

(De Telegraaf, 03-10-10)

De kerstmarkt Oberhausen wordt het meest bezocht

Uit de cijfers van Weekendjeweg.nl is gebleken dat bij Nederlanders de kerstmarkten in Duitsland het meest bezocht worden. De kerstmarkten in de steden Keulen, Düsseldorf, Maastricht, Valkenburg, Antwerpen zijn erg in trek voor een hotelovernachting. Het is absoluut een aanrader om een kerstmarkt te bezoeken. Geniet van de kerstsfeer dankzij de ijsbanen, kerst entertainment, lekkernijen en delicatessen.

(Tourpress Holland, 05-10-2010)

Thumbnail Screenshots by Thumbshots