Denemarken

Denemarken behoort tot Scandinavië. Het is een vakantieland voor zowel cultuurzoekers, rustzoekers als actievelingen. Dit land is bekend om het tijdperk van de Vikingen. Daarnaast zijn er vele kastelen en landgoederen gelegen in Denemarken. De fanatieke vissers komen aan hun trekken in de vele wateren in de pittoreske vissersdorpjes, de wandelaars en fietsers in het weidse Deense landschap met heuvels en de rustzoekers aan de vele stranden, meren en fjorden.
De kuststroken van Denenmarken doet u aan Nederland laten denken door de duinen, wadden en dijken. Ook voor de echte actievelingen heeft Denemarken vele activiteiten te bieden zoals kanoën, golfen en verschillende watersporten.

Een bezoek aan Legoland met de hele familie kunt u niet overslaan. Dit attractiepark is wereldberoemd. Een heerlijk uitje met de kinderen! Kopenhagen is de; hoofdstad van Denemarken en van Scandinavië. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de verschillende boetieks die hier zijn gelegen. Na een dagje winkelen kunt u uw smaakpapillen laten verrassen in één van de talloze eetgelegenheden waar visgerechten worden geserveerd. In Denemarken vindt u veel culinaire restaurants en gezellige barretjes. Sluit uw geweldig dagje af bij één van de vele theater voorstellingen. De cultuurliefhebbers kunnen het beroemde beeld de Kleine Zeemeermin, de musea en de Carlsberg brouwerij bewonderen. Andere populaire steden in Denemarken zijn Arhus en Odense. Het nadeel van Denemarken is dat de temperatuur weinig verschilt met die van Nederland. Maar dan heeft u ook meer kans dat u geen mooie plekjes van Denemarken overslaat tijdens uw vakantie. Kortom het vakantieland Denemarken heeft voor elke soort vakantie veel te bieden.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots